tiistai 28. lokakuuta 2008

Pauli Kohelo - kirjasyksyn kysymys

Pääsin tänä syksynä mukaan lukupiiriin, jonka ensimmäinen kirja oli Paulo Coelhon Alkemisti. Lukupiirissä kirjasta pidettiin, mutta sen henkiseen kasvuun kannustava anti todettiin melko köykäiseksi.

Coelhon juuri luettua olikin hauska lukea kustannusosakeyhtiö Siltalan uutuudesta. "Ristijärveläinen metsuri" Pauli Kohelo on julkaissut esikoisteoksensa "Ohessa tilinumeroni".

Ainakin Matti Mäkelä Hesarissa ja Suomen kuvalehden nettisivuille kirjoittava Reetta Ravi pitävät kirjasta. Bookplus-kirjakaupan sivuilla kirjasta sanotaan, että se on "hienovireinen sekoitus mietelmää, omaelämäkertaa ja filosofista pohdintaa ihmisen osasta maailmankaikkeudessa". Kirja on "kouriintuntuva osoitus siitä, että pieni ihminen voi kirjoittamisprosessin aikana kasvaa keskipituiseksi".

Hakusanoilla "Pauli Kohelo" löytyy monta blogia ja uutissivua, jolla arvuutellaan, kuka pseudonyymin Kohelo takana todella on. Ehdokkaita ovat olleet Kari Hotakainen, kustantaja Touko Siltala ja jopa Hesarin arvostelun kirjoittanut Matti Mäkelä.

Koko juttu on aika hauska, ja luulen, että oli Kohelo sitten Hotakainen tai ei, niin tämä kirja tarttuu kirjastosta mukaan. Jos kirja on "samaan aikaan sekä Graalin malja että iso tuoppi", niin sitä lienee vaikea vastustaa.

2 kommenttia:

Anne Rongas kirjoitti...

Heip, mulla on myös tuo Kohelo lukulistalla, tuoreeltaan luin Mäkelän arvioinnin ja Hotakaisen en-ota-kantaa. Sytytti kiinnostuksen.

Et kertonut, mitä itse pidit originaali Coelhosta. Kuuluu niihin harvoihin, jonka kirja on minulla jäänyt kesken (taisin päästä puoliväliin Alkemistia). En kestä tuon lajin pikkusieviä kevythenkistelyn oppaita. Joilla siis tehdään melkoista bisnestä, tässä tilinumeroni :-)

MAr kirjoitti...

Kevyttä, sanoi lukupiirimmekin. Ymmärsimme toki, millä perusteella kirja on monen suosikki.

Minä otan viihteen mieluummin reilusti viihteenä ja itseapuoppaan sellaisenaan. Ei kiitos sekoituksia.